streda 12. júla 2017

Svet Zebrapatchwork

Zaujímalo by vás, ako to vlastne u nás vyzerá a čím všetkým žijeme nielen v lete? Viem, že mnohé z vás k nám majú ďaleko, ale našťastie žijeme v dobe technických vymožeností a tak vám môžem sprostredkovať Zebrovú atmosféru letným miniseriálom.

Svet Zebrapatchwork je dokonalý - iný ani byť nemôže, pretože si ho tvorím najmä pre seba a podľa svojich predstáv. A teda poviem vám, občas sú tak ďaleko za hranicou možného, že som až sama prekvapená, keď sa plnia :-).
To samozrejme neznamená, že sa môjmu svetu vyhýbajú starosti, smutnosti a každodennosti - ale nie sú dôvodom prestať sa usmievať.

Zebrapatchwork je svetom látok a vĺn a patchworku a farieb. Nemusela som sa dlho rozhodovať, kde začnem - police s batikami žiaria tak, že voľba je jasná..

Nie sú to obyčajné batiky - a ľudia často nevedia, čo si majú pod týmto označením vlastne predstaviť. 

Sú to bavlnené látky vysokej kvality, ktoré sú dodnes ručne farbené na Bali tradičnými technikami. Sú vzdušné a ich jednoznačnou výhodou je, že sú obojstranné - teda vzor vyzerá na oboch stranách látky rovnako - naozaj ťažko budete hľadať rozdiel medzi lícovou a rubovou stranou látky. Toto ich jednoznačne predurčuje na šitie šiat, sukní, blúzok a samozrejme šatiek - originálnych, farebných, ako stvorených pre rozžiarenia dňa.
V mojom patchworkovom svete majú výsostné miesto. Ich farby, energia, možnosti využitia a kombinovania s iným typom a gramážou látok sú nekonečné. Preto boli súčasťou aj našich klubových projektov Round Robin.

Často sa ma pýtate, ako sa o ne správne starať a či nepúšťajú farbu - to je asi najväčšia obava zo všetkých. 
Batiky nemajú radi agresívne zaobchádzanie. Nepúšťajú farby a nezrážajú sa. Nie je potrebné ich obárať vriacou vodou a určite zvoľte pri praní jemné zaobchádzanie - používam výhradne kvalitný tekutý prášok na vlnu, je to to najlepšie, čo môžete pre ich dlhú životnosť urobiť.
Upozorňujem, že toto platí pre batiky kvalitné - občas pod názvom batika nájdete naozaj všeličo a ľudia tiež za batiku všeličo považujú.
Pamätáme si určite svoje pokusy s farbením tričiek a látok, ktoré mali často nádherný výsledok, ale vďaka nekvalitným farbám aj neskutočne púšťali pri praní a nemali dlhú životnosť.  
Toto sa vám pri našich batikách nestane - sú farbené naozaj kvalitne, vzory sú tlačené tradične s použitím vosku a všetku tú energiu použitú pri výrobe z nich aj cítiť.
Jasným vodítkom je pre vás kvalita látky - ak sa pozriete na obe strany látky a máte problém rozoznať rub a líc vzoru, držíte v ruke tú správnu :-)
Čo sa predpierania týka - áno, batiky väčšinou predpieram - dôvodom sú práve použité vosky, ktoré - teda ich zvyšky na látke - im dávajú pocit pevnejšej látky, ktorý sa po prvom vypratí stratí. 

Nájdete ich v našej ponuke buď v metráži, alebo v kúskoch a balíčkoch. Poradiť vám môžem jediné - ak ste zatiaľ neskúsili, určite to urobte. Budete ich milovať!

Nad batikami sídlia farebnosti s témou šitie a dobrôtky - no a poriadny maco z dielne Lovely Little Something. Či už potrebujete domček pre svoj šijací stroj, ihelníček alebo akýkoľvek šijací počin na tému šitie - máme a máme vo všetkých farbách :-)


A zásterky, prestierania, vrecúška, obrusy, obrúsky alebo veselé šaty? Určite áno!

A ešte pridám na záver trošku romantiky - nielen chalupovej..


Takto to vyzerá vo svete Zebrapatchwork a priatelia - toto bola iba prvá polica! Čakajú vás tu nádherné, farebné, jemné, mäkké a ak k nám máte ďaleko, určite sa pokochajte na stránke - nájdete ich niečo viac ako stovku vzorov, farieb a možností..





















Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára