štvrtok 9. februára 2017

Novinky

Vlnky spolu s látkami tvoria môj svet od malička. A tak ako dnešný svet prináša úžasné technické vymoženosti, prepojil aj kreatívne svety rôznych krajín. Je to úžasné a je užitočné si uvedomiť, koľko pozitívneho ponúka doba, v ktorej žijeme. Jednou z veľkých vymožeností pre môj kreatívny život je možnosť pracovať s kvalitnými materiálmi z celého sveta.


Rada by som vám predstavila značky vĺn, ktoré v týchto dňoch pribudli do našej ponuky. Vybrala som naozaj kvalitné značky, čo samozrejme odráža aj cena. A verím, že si nájdu svoje miesto v našej ponuke trvalo, pretože nie je nič lepšie, ako držať v rukách kvalitný materiál.

 Malbrigo
Rodinná firma z Uruguaya sa venuje produkcii ručne farbených vĺn v najvyššej kvalite a v naozaj prekrásnych farbách s naozaj veľkou vášňou, čo je samozrejme z vlniek cítiť. Začínali, ako mnoho iných firiem, doma v kuchyni.
Základom je 100% uruguajské merino v najvyššej kvalite z miestnych fariem, kde sú dodnes chované ovečky tradične. V niektorých vlnkách je kombinované merino s hodvábom alebo alpacou. Všetky používané farby sú certifikované a spĺňajú najvyššie štandardy kvality a nezávadnosti.
Farby vĺn sú naozaj nádherné. Treba počítať s tým, že aj v jednom balení sa môžu farby jednotlivých klbiek jemne líšiť, čo im samozrejme dodáva na originalite vo výslednom produkte. Nezabudnite si zabezpečiť dostatočné množstvo na konkrétny projekt, aby sa nestalo, že rovnaký odtieň farbený v inom čase sa bude odlišovať priveľmi..
Keďže sú vlnky z naozajstnej vlny, je potrebné sa o ne aj postarať, aby ste sa mohli dlho tešiť z hotových výrobkov. Väčšinou je odporúčané ručné pranie v studenej vode s pridaním prostriedku na vlnu ( najlepšie s poriadnou dávkou lanolínu). Niektoré z pradien sú v kvalite superwash - čo znamená, že ich môžete prať v práčke na špeciálnom programe na vlnu.


Manos Del Uruguay
Nezisková organizácia už roky zabezpečuje pracovné príležitosti a možnosti obživy pre miestne ženy najmä z vidieka, kde nie je pre ne veľa pracovného uplatnenia. Vlny sú ručne pradené aj farbené a sú skutočne nádherné, materiál je z miestnych fariem. Organizácia je členom medzinárodného združenia spravodlivého obchodu.
Odporúčané je prať túto vlnku iba ručne, jemne a v studenej vode.
Vlny sú nádherné, veľmi jemné, najmä tie miešané s hodvábom. pokojne aj pre ľudí s naozaj citlivou pokožkou.


Rosy Green Wool
Rodinná firma z Nemecka, ktorá ponúka certifikovanú organickú vlnu merino s jemnosťou 19,5 mikrónu vhodnú aj pre najcitlivejšiu detskú pokožku. Vlna je produkovaná na farmách v Británii, je farbená certifikovanými farbami vhodnými aj pre citlivú pokožku. Vlna je krásna, jemná, v naozaj bohatých návinoch v 100 gramových klbkách.

Rowan
Kvalitná ručne farbená luxusná vlna často v kombináciách s mohérom, alpacou a hodvábom -jemná, príjemná na dotyk, v nádherných odtieňoch. Odporúčané ručné pranie s pridaním jemného pracieho prostriedku na vlnu.


Noro
Naozaj ojedinelé a originálne vlny vyrábané v Japonsku v skutočne krásnych farebných kombináciách tvoria zaujímavé výsledné kombinácie v hotových produktoch. Všetky odrážajú prírodu v celej jej kráse, často v kombináciách vlny, bavlny, hodvábu a iných vlákien.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára